lørdag, november 11, 2006

Lørdag!

Siste dagen på jobb før en hel herlig ukes ferie på Malta *lykke*.

Lørdager her er fantastiske - særlig sammenlignet med de jeg hadde på Smart Club. Der jobbet jeg fra sju til tre og vasset i kunder. Ofte skjedde det spesielle ting på lørdagene også, som medførte store mengder stress. Eksempelvis: show med pingvinene fra Madagaskar, eller release på Harry Potter eller en eller annen storfilm. Alle sånne ting måtte forberedes i tidsrommet mellom sju og åpningstid klokka ni... I tilfellet med pingvinene betydde det å rydde et stort område, bli fortalt at det var umulig å komme frem for kundene, rydde mer plass, sette opp sceneutstyret til pingvinene, skaffe forsyninger og omkledningsplass for skuespillerne, få på dem kostymene - dritkule kostymer, men umulig å få på - pakke opp tjue tusen esker med dvd'er, fylle dem i pallekarmer, kjøre frem pallekarmene, dekorere pallekarmene og generelt spamme ned alle lovlige steder med postere om show og film. I tillegg skulle alle de vanlige oppgavene gjøres: alle bok og filmhyller/kasser skulle ryddes, nye varer settes ut, gamle varer fylles på, top10 liste over film settes opp, den råtnende fisken en kunde hadde gjemt under en bokhylle fiskes ut, statistikker kontrolleres - om Brynjestad kom løpende kunne man være sikker på å bli forhørt i foregående lørdagers tall, og forventninger om dagens... I det hele tatt meget stressende.

Det er jo litt interessant at på Smart Club styrte jeg alene i bokavdelingen - alt som hadde med bøker og film - som dekket et område nesten en halv gang større enn Notabenebutikken jeg jobbet i tidligere (og med minst 3 ganger så mange bøker/filmer). Og på Notabene var vi sjelden mindre enn 2 eller 3 på jobb om gangen...

Nå derimot sitter jeg her i biblioteket fra 10 til 14 og koser vettet av meg. De som kommer på lørdagene er stort sett blide og avslappede, og med litt bestillinger å sysle med går dagen fort.

2 kommentarer:

Snuppelura sa...

Malta høres digg ut! God tur!

Olava sa...

Håper turen ble bra!