fredag, september 07, 2007

Insekt fra helvete

Glem forrige posts glede over at høsten gir nedsatt antall insekter. For nå er de her igjen, hjortelusfluene. I store flokker overfaller de enhver stakkar som våger å ta seg ut på tur i skogen - de kommer flyvende og hoppende, finner et landingssted, slipper vingene og graver seg ned i pelsen/håret/innafor genseren.

Du kan kjenne dem kravle i håret, men de er utrolig vanskelige å få fatt i - og det er ikke mulig å klemme dem ihjel. De klorer seg fast, selv gjennom langvarig, kokvarm dusjing, og kommer krypende ut av håret når du tror du er trygg og har lagt deg for å sove.

Alma ser ikke ut til å bry seg så alt for mye om dem, men en del andre hester på stallen får fullstendig fnatt av å ha de grusomme beista kravlende rundt i pelsen.

8 kommentarer:

Snuppelura sa...

Ææææss...!

Elin sa...

Kuuuul skapning! :D
Hvor store er de egentlig?
(Ja, jeg synes innsekter er fascinerende).

Stjernesøkeren sa...

Ca på størrelse med en vanlig husflue, men flat. Og med rare bein som gjør at den ser mest ut som en edderkopp - særlig når den har sluppet vingene. Det er bare å komme oppover, så kan jeg love deg at du skal få studere dem på nært hold ;)

Olava sa...

Yuk; de er overalt i Østfoldskogen også, rundt hytta :-( På mandag i forrige uke hadde en av dem fulgt med jakka mi og ramla ut på skranken i biblioteket... Isj!

Jill sa...

Hjortelusfluer? De hadde jeg sannelig ikke hørt om før. Er det mest en flue eller lus?

Håper de holder seg langt unna byene!

Stjernesøkeren sa...

De bor i skogen, så du er nok trygg i byen (enn så lenge!) Hva de er forno ... tjah - de flyr og ser ut som fluer med vingene på, men de biter og suger blod, og gjemmer seg i håret når de lander på deg. Vet da sannelig hva de egentlig er jeg! Ser ut som edderkopper gjør de og, men uten ekstra beinpar.

Vi har stort sett fått flest av dem på oss i granskog.

I fjor vinter drepte de masse elg på sør/østlandsområdet, elgene mista pelsen og frøs ihjel o_O På en død elg fant de over 10.000 hjortelusfluer... *skrekk*

Olava: Er du sikker på at den var i jakka? Og ikke på deg? ;)

Stine sa...

Wlæææshh...

Elin sa...

Hadde jeg hatt macroobjetiv, så hadde det vært veeeldig fristende. (Men jeg burde komme en tur snart uansett, egentlig...Skulle liksom ta bilde av dyra dine...)