tirsdag, november 06, 2007

Renslighet

DeathPunkeren har noen tanker rundt dyr og renslighet som kommentar på Prinsesse Vil Ikkes hund-i-senga-problem. Det fikk meg til å fnise litt.

Alle dere som kanskje muligens en gang vil komme på besøk hos oss: Dere bør helst ikke ha allergier...

Det er ingen ting i vår leilighet som er rent mer. Det er kattehår og kattemat (utrolig hvor langt tørrforet klarer å forflytte seg) og kattesand, og flis og høy og hestehår fra stallen, og sand og gjørme og gress fra fotballbanen, og motorolje og salsmørning og pc-deler og hybelelefanter og ... Med 50 små kvm sier det seg selv at krokene fort fylles og støvet forflytter seg utover gulvet. Med to til dels hyperaktive katter som freser rundt og virvler opp alt som normalt ville holdt seg pent under sofaen i tillegg tilsier det at jeg burde tørrmoppet hver eneste dag, men det blir med et par ganger i uken. (Går det lenger knaser det når du går på gulvet.) Vi har storvask hver helg, med støvtørk og sofastøvsuging og hybelkaninjakt, men det går ikke mer enn et par dager før det flyter over igjen.

Drømmen er et hus som er stort nok til å inneholde:
* Et omkledningsrom som gjester ikke trenger å se, hvor man kan legge fra seg stallklær, mekke-bil-klær, fotballklær, og annet skittent utstyr før man beveget seg videre inn i huset.
* Et katterom hvor kattedoen kan få stå - gjerne et godt stykke unna øvrige oppholdsrom, og med teppe på gulvet slik at kattene tråkket fra seg litt sand på tur ut. (De har aldri med seg skitten sand ut, heldigvis, men den rene sanda er litt statisk og klistrer seg til pels og poter.)
* Et STORT hobbyrom hvor deler til data og bil og seletøy kan få lov til å ligge utover når man har et prosjekt på gang over fler dager.
* Ett eller fler rom med hyller, hyller og atter hyller til bøker og filmer. Som Olava skriver er det utrolig koselig med sånne hyller som liksom samler opp livet til de som bor i huset, men samtidig er det lite som gir et så rotete inntrykk som en hylle hvor alt er stappet inn der det er den minste ledige plass, og det spriker ting til alle kanter og er stablet i flere lag.
* Et stort kontor, med plass til alle dataduppedingsene våre, og med fine ledningsamlere som får ledningsspagettien opp fra gulvet.

Nå høres det jo ut som om leiligheten vår er fullstendig usmakelig, og i perioder er den nok nettopp det... Men dere kan ta det med ro, jeg holder de viktigste tingene gullende rene (kjøkkenbenken og vask/do/dusj på badet og sengetøy). Og vi får jo skuffet ut det meste av grusen på gulvet et par ganger i uka. For oss er det ikke så farlig. Vi er nesten ikke hjemme heller - jeg stapper i meg litt mat etter jobb og drar til stallen, som regel er jeg hjemme igjen i ti-tiden og da er det jo nesten leggetid. Øystein gjør det samme med fotballen i sesongen, og ellers bor han på kontoret, resten av leiligheten er det ikke så nøye med.

Det hjelper ikke sier du? Vel, gi meg en poke i god tid før evt besøk, så skal jeg skrubbe litt først ;)

4 kommentarer:

Nina sa...

Hei, herlig å høre at det er fler som lever sammen med disse halvstore hybelelefantene;-)

Lett for å bli sånn ja!

En katt en hund, fire hester og tre mennesker ( som ikke er så veldig glad i å vaske gulv) dette er hverdagen hos oss.

Men lykkelig, JA det er vi!!!!!

Ps Evert har det bedre nå, har blitt bestis med Mimiliss!

Stjernesøkeren sa...

Hva er det gamle uttrykket? Bedre med litt støv i krokene enn et rent helvete? :) Tror det er sant jeg.

Godt å høre at Evert har fått lov til å bli venner med de andre igjen!

Prinsesse Vil Ikke sa...

Er det ikke slik at barn får mer allergier i våre dager fordi de blir utsatt for for lite støv?

Vel, jeg kommer aldri til få barn som er allergiske mot svarte hundehår. :) Til tross for støvsuging 2-3 ganger pr. uke (jada!) ser det like ille ut dagen etter.

Pippi Långstrump sa...

Haha, jeg kjenner meg igjen!

Jeg var forresten knallhard på at jeg ikke skulle ha bikkja i senga - helt til han ankom. Det er jo så koooooselig. Host.