mandag, november 19, 2007

Ares og Athene

Jeg har registrert at "katteblogging" blir brukt litt nedlatende av enkelte. Noen anser dette som rent fyllstoff, mens andre koser seg med katte/hunde/heste-historier. Jeg blogger jo mest om mitt - dette er en typisk dagbok- og roteskuffblogg, skrevet mest for meg selv, men jeg registrerer at jeg har blogget overraskende lite om kattene. Og det skyldes ikke at det ikke er historier nok, for de to monstrene finner på nye streker hver uke. Ares og Athene er nok en anelse furt også, for Alma har jo fått masse spalteplass hos meg i det siste.

De er altså er to bengaler, for de som ikke har fått med seg dette tidligere :) Dersom noen av leserne har bengal selv, eller har lyst på en, kan jeg anbefale Bengalkattforummet hvor man kan skravle om og spørre om alt mulig rundt bengaler.

For dere som er helt blanke på rasekatter (det kan jo være ganske mange) så er en bengal en blanding av den asiatiske leopardkatten (som er et lite kattedyr som lever i trærne, med fin fin leopardmønstret pels) og ymse rasekatter (blant annet siameser, abyssiner, ocicat og fler). Rasen ble skapt på 90-tallet, og målet er å få frem en katt som ser vill ut, men som er kjælen og leken og vennlig. Det er de. Til gangs! De skravler masse, krever masse oppmerksomhet, trenger MYE aktivitet (gudskjelov har vi to, så de aktiviserer hverandre) og er generelt bare nydelige, selskapelige og morsomme.

Her kommer et par bilder av Ares og Athene fra i sommer, så skal jeg prøve å huske å laste opp noen nye når jeg kommer meg hjem i kveld.

Ares på jakt etter fjærpinnen:

Hæ? Er det ikke plass til to i kurven sier du?
Ares på ett av to favorittsteder - toppen av hylla i gangen. Han søker i høyden, og sitter enten på denne hylla, eller på toppen av baderomsskapet:

5 kommentarer:

Lin sa...

Åh! Nå fikk jeg lyst på katt også.
Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hva som er best, katt eller hund.

En vakker dag vil jeg bo sånn at jeg kan ha begge deler.

Nydelige pusekatter! Og hva "katteblogging" angår; jeg synes det er for lite av det, jeg. Jeg liker de personlige bloggene.

Snuppelura sa...

Fine pusene! :)

Nina sa...

Veldig fine!

Vi holdt på å kjøpe en slik vi også, men endte opp med en Maine Coon.

Morsomme disse kattene, vi har jo to stk, pluss en liten hund.

Hund og katt sa du?
Neida, bestiser!

Nina

Stjernesøkeren sa...

Maine Coons er kjempefine! Men for oss var ikke langhårskatt noe alternativ :)

Skorpionkvinnen sa...

Katteblogging er undervurdert. De som snakker nedlatende om det er litt teite og oppblåste ;-)
De kattene dine er nydelige. Ble nesten missunnelig, selv om jeg har en vakker pusefrøken selv, hun er "bare" helt vanlig katt, da.