mandag, oktober 29, 2007

Helgen

Vi var på Stardust på fredagen. Filmen er basert på boka Stardust av en av mine absolutte favorittforfattere: Neil Gaiman (ikke bare skriver han bra bøker, han har en til tider svært underholdende blog også). Boka er et utrolig søtt eventyr, og det samme er filmen - selv om filmen kanskje til tider er VEL søt. Den mister som vanlig masse av de herlige detaljene som gjør boka så fantastisk, men er alikevel severdig (kanskje mest en jentefilm). Jeg klarer ikke helt bestemme meg for om de syv brødrene som dreper hverandre eller om den kjolebekledde piratkapteinen var best.

Lørdag hadde vi planlagt å dra på visning, men etter å ha fått bygningsrapporten helt på tampen på fredag droppet vi det. Grunnmur som må byttes helt ut? Neitakk. Jakten fortsetter. Jeg dro i stedet på en langtur i skogen med Almingsen i duskregnet.

På søndag kom dyrlegen og hadde helsjekk av Alma. Jeg har endelig somlet meg til å skulle tegne forsikring på henne, og da må hun først friskmeldes. Det var selvfølgelig ikke noe problem. Dyrlegen tøyde og bøyde og klemte og lyttet, og Alma og jeg løp opp og ned på veien. Den eneste kommentaren var på kulen hun har på kjeven. Vi vet fortsatt ikke hva det er, men vi er skjønt enige (dyrlegen og jeg) at så lenge den ikke plager henne får den bare sitte der. Hun har ikke vondt av den, og den påvirker ikke tygging eller noe slikt. Til slutt satte dyrlegen inn en microchip, så nå er alt i den skjønneste orden.

I ren stahet nektet Cathrine og jeg å la oss stoppe av drittværet (det pissregnet, og vinden gjorde at det regnet sidelengs og oppunder jakker og hjelmer og tepper), så vi salet på og red veien over til den nye stallen. (Alma og jeg flytter til en flunkande ny stall til våren/sommeren!) Selve gården ligger kjempefint til, litt lenger ut enn den nåværende stallen, og når det blir ferdig bygget der tror jeg vi får det veldig bra. Aberet er at det ikke er på langt nær like fine rideveier i skogen, og man må ri et stykke langs veien for å komme noe sted, men det går seg nok til.

Til slutt en anbefaling til alle dere med hest: hvis dere trenger regndekken kan jeg anbefale Heimers softshell regndekken! Det er 100 grams og etter at Alma sto ute i møkkaværet i hele går var hun fortsatt like varm og tørr under. To tomler opp.

1 kommentar:

Nina sa...

Spennende med ny stall da!!

Skal si dere har selvdisiplin, her er vi litt dårlige til å komme oss ut på tur når det er slikt vær....

Trivelig blogg du har!
Nina