tirsdag, oktober 09, 2007

Arnika

Arnika har tradisjonelt vært brukt i behandling av skader og betennelser som blåmerker, forstuvninger, revmatiske smerter, innsektsstikk, kviser og betente neglerøtter. Man har ment at middelet virker betennelsesdempende, smertestillende og bakteriedrepende.

Arnika blir ofte brukt som tinktur (sprituttrekk) og framstilles fra kurvplanten Solblom (Arnica Montana).


Så vet dere det :D

Jeg har gått til innkjøp av ett stk diger flaske med arnikagele og har blitt hestemassør. Alma har nemlig galler (væskeansamling) i begge kodeleddene (anklene) bak, noe som i og for seg ikke er noen krise så lenge det er mykt - men det kan stivne til, og da er det fare på ferde. Jeg er tilhenger av forebygging, så nå tilbringer vi noen minutter med massasje etter ridetur. Dersom jeg har hatt en særdeles hard tur, eller jeg ser at hun fyller ekstra i koden, setter jeg også på en fleecebandasje for å holde leddet varmt. Håpet er å slippe å bruke bandasje særlig ofte, da det KAN bli en ond sirkel hvor man må ha bandasjen på mer og mer. Hovedpunktet er at det funker! Dagene etter arnika/bandasjebehandling er kodene rene og harde og fine.

Også er det utrolig kos å sitte der i fred og ro og massere hestebeina mens Alma står og henger med hodet og viser at hun nyter behandlingen.

Det kunne i grunnen vært gøy å teste om den samme behandlingen fungerer på folk - noen gravide med hovne ankler der ute?

1 kommentar:

Olava sa...

Arnika hjelper faktisk på eksem også. Og såre muskler hos mennesker :-)