fredag, august 24, 2007

Tannpine

*sukk* Tirsdag dro jeg hjem fra jobb med vondt i munnen og halsen og feber. Pokkers forkjølelse tenkte jeg, og hvorfor må jeg alltid få forkjølelsessår? Onsdag fikk jeg ikke åpnet munnen mer enn noen få mm, og det gjorde himla vondt å svelge - samt feberen var der fortsatt. Nådda tenkte jeg, og ringte tannlegen. Som kalte meg inn neste dag og slo fast at dette er en alle tiders betent visdomstann i overkjeven, som har klart å spre betennelsen til hele kjevemuskelen og videre nedover i halsen.

Etter et par mislykkede forsøk på å få tatt et bilde (etter litt oppvarming får jeg lirket munnen opp nesten 1 cm - noe som ikke engang er nok for barnestørrelse tannfilm) ble jeg satt på penicilin og smertestillende og bedt om å komme tilbake om 10 dager.

Begynner å bli lei av supper.

Medfølelse mottas med takk :)

8 kommentarer:

Heidi Fleiss sa...

auaua! Jeg får vondt bare av å lese om det... Mitt lille tips er å spise iskrem, det gir sukker og næring og avkjølingen hjelper (litt) på det betente området.

God bedring!

Stine sa...

Stakkar deg!

Jeg sender over masse bli-frisk-vibber.

Med stavmikser kan man lage mye spennende grøt-mat, men i følge søskenbarnet mitt er ikke taco med kjøtt og salat og rømme og salsa det helt store å kværne sammen til en og samme grøten.

Stjernesøkeren sa...

Takk Heidi! Is er et kjempegodt tips! At jeg ikke har tenkt på det selv :D *løpe til fryseboks med glede*

Stine: taco-smoothie? Eeee... tror jeg står over kanskje... Men skal se hva jeg kan hive i blenderen :)

Snuppelura sa...

Ja, jeg stemmer for iiiis! Har hatt erfaring med to betennelser i visdomstenner, og det er ikke noe gøy. Men så ille som du har det, ble jeg aldri. Auau. Smoothies av forskjellige slag er bra, og havregrøt. Jeg har fjernet alle 4 visdomstennene nå, så ingen plager fra den kanten noe mer.

Grombaben sa...

Stakkars, jeg (som er et resultat av evolusjonen og ikke har antydning til de tennene) føler meg deg!

Stjernesøkeren sa...

Grombaben: heldiggris! Du er nok et hakk videre på utviklingsstigen enn meg da :) Jeg mangler helt på høyresiden, mens de to på venstresiden nå må ut...

elin sa...

Visdomstenner er så unødvendig! :( Jeg vet hvordan du har det, been there, done that. Au, au, au. Masse medfølelse og foriktige klemmer til deg fra meg!

Olava sa...

Medfølelse er sendt. Gode tips er det verre med. Lykke til hos tannlegen når du får dratt dit!