onsdag, juli 11, 2007

Ferie

Sitter i stuen på et dansk feriehus og ser ut panoramavinduene på gråvær og vind. Riktig deilig etter lange dager med sol (om enn vind, men hey, det er Danmark) og strandliv.

Vi reiste fredag morgen og durte raskt igjennom Sverige ned til Malmø hvor vi hadde tenkt å telte første natten - men da campingplasseieren så bekymret ut og ba oss ta en kikk på teltplassen før vi bestemmte oss for å bo der, og plassen viste seg å stå under 3-5 cm vann, dro vi fort videre til Køben og tok to netter på hotell i stedet for den ene planlagte. En helg i Køben er ikke å forakte! Vi storkoste oss med shopping og tivoli og god mat og drikke.

Neste etappe ble på tvers av hele Danmark over til Fanø helt på sørvestkysten. Her er det en fantastisk lang strand som man kjører et godt stykke ut på før man i det hele tatt nærmer seg vannkanten! Mor og far og deres vennepar Jon og Hege har leid et feriehus her, og ønsker alle oss "barna" velkomne, kjempekoselig! Feriehuset er nydelig, og øya er akkurat sånn laidback koselig som jeg husker fra tidligere danske sommerferier. (Vi pleide å reise tre familier med campingvogner rundt om i Danmark en 7 eller 8 somre på rad da jeg var liten.) Vi sykler ut og kjøper ferske rundstykker til frokost, og så putler vi rundt og flyr drager eller spiller boccia eller sykler tur resten av dagen. Herlig!

På fredag vender vi nesen hjem igjen, bilder følger :)

3 kommentarer:

Snuppelura sa...

"Sitter i stuen på et dansk feriehus og ser ut panoramavinduene på gråvær og vind. Riktig deilig etter lange dager med sol"

Hysj, du får ikke lov å klage på sol. Hva er sol forresten? Har vi ikke sett så mye til her i sør-norge.. Jeg satser på ferievær i august - når jeg skal ha sommerfri :)

Øystein sa...

Mormor er fra Fanø, så om du tusler litt rundt i Sønderho, kan det hende du finner et gult, kvadratisk hus (dem er det ikke så mange av på øya). Det var der mormor vokste opp.

Stine og jeg var der i fjor sommer og koste oss glugg ihjel. Lå på campingplassen i Sønderho og brukte dagene til å fly drage. :-)

Heidi Fleiss sa...

Høres ut som du har det ganske så bra! Og hvis du føler for litt lødig, dansk lektyre, anbefaler jeg Lars-Henrik Olsens barneboktriologi om Erik Menneskesøn. Jepp jepp.
Det er snakk om at de to siste bøkene skal/er blitt oversatt til norsk nå, men de gjør seg best på dansk (siden da får man med seg alt det vulgære som blir luket ut i oversettelsen)