fredag, mai 25, 2007

Hva gjør en bibliotekar?

Det er tydelig at svært mange ikke vet hva en bibliotekar gjør utover det å være i skranken og låne ut bøker. Noe som forsåvidt er helt ok, ettersom det er en tonn yrker der ute som JEG ikke aner noe som helst om. Men fra det å ikke vite, til det å ta beslutninger for en gruppe innen et yrke jeg ikke vet noe som helst om ... den avstanden er for stor i mitt hode. Alikevel er det det som skjer her på huset om dagen.

På grunn av omrokkeringer innen administrasjonen og en langvarig klaging på kontorer fra forskjellige hold, skal det gjøres om på romplasseringen. Og argumentet som straks dukker opp er: Hvorfor i all verden skal bibliotekarene ha egne kontorer? De er da bare oppe i biblioteket? Dette kommer fra de samme folkene som ikke forstår at vi trenger å være fler ansatte i biblioteket enn de to som til enhver tid er oppe i skranken. (Og som ser fryktelig undrende ut når de får vite at vi faktisk har tre års utdanning for å gjøre den jobben vi gjør.) Det umiddelbare sammenligningsspørsmålet i mitt hode blir da: Hva med foreleserne? DE er da vel bare i forelesningsalene hele dagen?

Det er tydeligvis mange som ikke er klar over at vi er blant de få gruppene på huset som MÅ være tilstede alle dagene i uken - vi har ikke mulighet til å jobbe hjemmefra slik mange andre har. De har heller ikke vært oppe i biblioteket en hel dag og hørt på lydnivået eller kjent varmen om sommeren. De har ingen forståelse for at bibliotekarene samarbeider faglig seg i mellom, eller at vi har enorme arbeidsoppgaver som ligger BAK det de ser oppe i selve biblioteket.

5 kommentarer:

Snuppelura sa...

Kjipt! Håper du får banket litt vett inn i huet på disse uvitende mennesker.

elin sa...

*klaske hodet i tastaturet*

"Jammen, det er da vel ikke bibliotekarer som lager katalogene??!" JOOOO for %¤#"&%¤#!!!

*frust frust frust*

*host*

Poenget mitt er egentlig: I can see where you're coming from...

Olava sa...

Kanskje på tide å tenke nye jobbveier? *sukk*

Stjernesøkeren sa...

*klemme olava* Er det helt håpløst hos deg nå? Hos oss vil de i det minste beholde biblioteket ... ikke noe mer prat om å ta av arealet vårt (annet enn til kontorer til oss da...)

Heidi Fleiss sa...

Jeg vet at bibliotekarer også går rundt og sier "hysj!", det brukte vi hele første året på høgskolen til å lære oss... Det er i det minste det de jeg kjenner tror.