torsdag, januar 25, 2007

Fagdag med NetLife

På grunn av småforviklinger rundt påmelding (jeg trodde sjefen skulle melde meg på, sjefen trodde jeg meldte meg på selv) går jeg glipp av kunnskapsorganiseringsdagene som jeg så veldig gjerne skulle hatt med meg. Heldigvis fikk jeg alikevel sjansen til å høre Peter Morville forelese om Information Architecture and Findability på NetLifes fagdag i går. Hans tanker rundt organisering og oppbygging av informasjon burde i grunnen hele webredaksjonen her på HiAk ha fått med seg før vi begynte på den pågående webprossessen. Peter kastet i det minste litt om på min måte å tenke på før man begynner å bygge opp informasjon. Jeg tror definitivt jeg kommer til å gå til innkjøp av bøkene hans. Avslutningsvis dro også Peter inn en rekke nye dingser og oppfinnelser som utvider bruksområdene og interface-mulighetene for web. (Mange av dem kan sees på ambientdevices.com.) Dette gled godt inn med Guus van der Brekels foredrag om nye muligheter å nå brukeren på som jeg var på i forrige uke.

NetLifes presentasjon av sin nyutviklede teori rundt Kjernesiden var også verdifull å få med seg - om hvordan de aller fleste, selv de mest bruker-rettede informasjonsdesignere har en tendens til å legge til "støy" når de bygger opp en webside.

4 kommentarer:

digicmb sa...

Dear Starseeker,
As cigar smoker I am not that "hooked" on nicotine, more on the taste, the relaxing calm sitting somewhere, taking time for a good talk or drink. And indeed the taste in these cold is not the same, actually worse. But you are right again that it is better not to smoke!
And about my Norwegian: it just takes common sense and http://www.translation-guide.com/free_online_translators.php?from=Norwegian&to=English
-;)

Stjernesøkeren sa...

I was thinking more about the taste and experience of a good cigar, rather than the nicotine ... but since you bring it up *grins*

Snart tretti sa...

Jeg fikk være med der i dag. Og selv om det ikke var noe særlig revolusjonerende syns jeg det er moro at det blir satt på dagsorden.

Ble derimot litt frelst på mr. Morville, og tror også jeg kommer til å kjøpe bøkene :)

Anonym sa...

Veldig bra bøker, hadde de på pensumlista i faget informasjonsarkitektur på høgskolen. Løp og kjøp den med isbjørn på;)